Latest post Sat, Mar 3 2018 9:39 PM by Robert L. 1 replies.
Page 1 of 1 (2 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Mar 2 2018 1:38 AM


    Lately I have been having problems rendering sequences. I've been getting this message (msm_cons_mismatched_writers) I have tried searching online for any tips but no luck. This error only happens when trying to render audio effects. For some reason Avid will render some but not others in the same sequence, and this will stall the export. What's wierd is that even though Avid stalls during the export the file does finish exporting on the background. File will play and everything looks good, so once I see this I am forced to forced quit Avid. I've tried rendering to a local drive same problem. I've moved the project to another drive same, tried removing the effects and adding new ones...SAME PROBLEM. I am wondering if anyone else has had this problem or atleast know about the error message. This is not a consistent issue it picks and chooses which projects to be picky with, which makes recreating the problem a little bit hard to trouble shoot.


    I am running on a HP z840 workstaion Windows 10, Avid MC 2018.2 and Application Manager 2018.2

    Share storeage (EVO) 

    Avid Media Composer 8.3 W/Nitris DX, HP Workstation z820, Windows 7 64bit, 16gb Ram, Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2640 0 @ 2.50GHz 2.50GHz (2 processors) [view my complete system specs]
  • Sat, Mar 3 2018 9:39 PM In reply to

    • Robert L
    • Not Ranked
    • Joined on Wed, Sep 27 2017
    • Posts 1
    • Points 5


    Same exact problem. Running HP z440, Windows 10, MC 2018.2 and App Manager 2018.2

Page 1 of 1 (2 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller