Latest post Fri, Nov 10 2017 3:52 PM by Marianna. 5 replies.
Page 1 of 1 (6 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Nov 7 2017 5:33 PM

    • jef
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Sun, Feb 26 2006
    • Maryland
    • Posts 3,069
    • Points 37,190

    8.9.3 / 8.5.3 Safe Color Limiter effect bug

    I have been testing MC 8.9.3.  Ran into a recurring bug.

    FYI - I work in a shared storage environment.

    I set up a sequence in 8.9.3.  Top layer is the Safe Color Limiter effect.  I set my normal settings.  Confirmed that it was working as expected on external scopes.

    Then facility needs changed.  I went to a different room running 8.5.3 (our current house standard).  I opened the sequence created in 8.9.3 and prepared to do an AMA Export / op1a.

    Spot checked my sequence and noticed that black levels were now being clipped at around 20 ire!!

    I opened the Safe Color Limiter effect and all settings were where they should be.  I tossed this effect and redid it in the currently open 8.5.3 system.  Levels were now correct.  I am currently creating the file to go to QC.

    This issue of the Safe Color Limiter effect in a sequence not working correctly between software versions and even PC / Mac systems has come up several times.

    Quite boring.

     

    Jef

    Avid DS 11.0.2 R.I.P | MC 8.4.5 / 8.5.2 | OS 10.10.x / OS Yosemite - various MacPro Towers - home system MacPro Dual 2.8 8core GTX680 "Harpertown"... [view my complete system specs]

    _____________________________________________

    Jef Huey

    Senior Editor

    New Stuff  http://vimeo.com/album/3037796

  • Wed, Nov 8 2017 12:37 AM In reply to

    • N Ryan
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Jul 3 2014
    • Melbourne, Australia
    • Posts 63
    • Points 755

    Re: 8.9.3 / 8.5.3 Safe Color Limiter effect bug

    Just wanted to check something, Jef.

    I recently moved from 8.5.3 to 8.6.5 and found issues with some (not all) grades done before the upgrade.

    After some testing, it was found that SOME LUTs were being treated differently in the two versions. In particular, it was the 10bit LUTs applied to the Sony 10bit profiles. The Sony 8bit LUT was fine and the XDCam footage was also fine.

    Are you sure your issue is the Safe Color Limiter, and not a problem similar to mine, with LUTs?

    Cheers,

    OS 10.11.4 Mac Pro Media Composer 8.6.5 with Symphony & Interplay 3.4 AvidFX 6.4 Neat Video 4.1.4 ISIS5500 [view my complete system specs]

     

    Neil.

  • Wed, Nov 8 2017 3:40 AM In reply to

    • jef
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Sun, Feb 26 2006
    • Maryland
    • Posts 3,069
    • Points 37,190

    Re: 8.9.3 / 8.5.3 Safe Color Limiter effect bug

    Different problem I believe.  There is a known issue with LUTs acting differently between versions.  Can not tell you off the top of my head what those versions are though.

    Jef

    Avid DS 11.0.2 R.I.P | MC 8.4.5 / 8.5.2 | OS 10.10.x / OS Yosemite - various MacPro Towers - home system MacPro Dual 2.8 8core GTX680 "Harpertown"... [view my complete system specs]

    _____________________________________________

    Jef Huey

    Senior Editor

    New Stuff  http://vimeo.com/album/3037796

  • Wed, Nov 8 2017 3:54 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 8,657
    • Points 112,925
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: 8.9.3 / 8.5.3 Safe Color Limiter effect bug

    jef:

    I have been testing MC 8.9.3.  Ran into a recurring bug. FYI - I work in a shared storage environment.

    I set up a sequence in 8.9.3.  Top layer is the Safe Color Limiter effect.  I set my normal settings.  Confirmed that it was working as expected on external scopes.

    Then facility needs changed.  I went to a different room running 8.5.3 (our current house standard).  I opened the sequence created in 8.9.3 and prepared to do an AMA Export / op1a.

    Spot checked my sequence and noticed that black levels were now being clipped at around 20 ire!!

    I opened the Safe Color Limiter effect and all settings were where they should be.  I tossed this effect and redid it in the currently open 8.5.3 system.  Levels were now correct.  I am currently creating the file to go to QC.

    This issue of the Safe Color Limiter effect in a sequence not working correctly between software versions and even PC / Mac systems has come up several times.

    Quite boring.

    Jef

    Jef - I have support looking at this now....  Case # 03327496. I used both your email addresses on the case so you get the scoop and also added myself so I can follow it.

    Marianna

     

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Thu, Nov 9 2017 3:11 AM In reply to

    • jef
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Sun, Feb 26 2006
    • Maryland
    • Posts 3,069
    • Points 37,190

    Re: 8.9.3 / 8.5.3 Safe Color Limiter effect bug

    Thanks M&M,

    I have sent the requested info off to support.

    Jef

    Avid DS 11.0.2 R.I.P | MC 8.4.5 / 8.5.2 | OS 10.10.x / OS Yosemite - various MacPro Towers - home system MacPro Dual 2.8 8core GTX680 "Harpertown"... [view my complete system specs]

    _____________________________________________

    Jef Huey

    Senior Editor

    New Stuff  http://vimeo.com/album/3037796

  • Fri, Nov 10 2017 3:52 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 8,657
    • Points 112,925
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: 8.9.3 / 8.5.3 Safe Color Limiter effect bug

    Perfect... I got it as well as I am following the case with you... :)

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

Page 1 of 1 (6 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller