Latest post Sat, Sep 23 2017 11:12 PM by Aurora TV. 8 replies.
Page 1 of 1 (9 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Sep 4 2017 12:19 AM

    • Mark A
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Sydney
    • Posts 83
    • Points 990

    Animatte Problems

    Applying animatte to a clip, when going into effect mode and trying to draw a matte the viewer flashes between a negative image and normal whenever the cursor is moved. No matte is drawn and force quit is needed to get out. It is a fresh install of MC software. Only happens on one machine.

    MC 8.9.1    OS 10.12.6

     

    cheers

    Mark

     

     

     

    Imac 5k 4GHz I7 16GB ram 10.12.6 MC8.9.1 [view my complete system specs]
  • Tue, Sep 5 2017 5:29 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 8,666
    • Points 113,020
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Animatte Problems

    Let me take a look Mark

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Tue, Sep 5 2017 11:40 PM In reply to

    • Mark A
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Sydney
    • Posts 83
    • Points 990

    Re: Animatte Problems

    Happens also using region stabilize effect but not tracker in Blend 3D

     

    M

    Imac 5k 4GHz I7 16GB ram 10.12.6 MC8.9.1 [view my complete system specs]
  • Wed, Sep 6 2017 4:53 PM In reply to

    Re: Animatte Problems

    There is a bug with (I believe) the free drawing tool. Do you have issues if you use another tool (like rectangle or oval)?

    Symphony v8.8 | OS 10.11.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Wed, Sep 6 2017 10:42 PM In reply to

    • Mark A
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Sydney
    • Posts 83
    • Points 990

    Re: Animatte Problems

    Yes it happens when using rectangle tool in animatte... its a major problem for me as I use the mattes all the time for selective grading and graffix etc. Strange that it effects Region Stabilize and not the tracker in Blend 3D...same effect really

    m

    Imac 5k 4GHz I7 16GB ram 10.12.6 MC8.9.1 [view my complete system specs]
  • Thu, Sep 7 2017 7:08 PM In reply to

    Re: Animatte Problems

    I'm having the same issues.  It happens to me with all the Animatte tools.  Rect, Poly, Oval, Curve, etc.  I'm in Avid MC 8.9.1

  • Fri, Sep 22 2017 5:36 AM In reply to

    Re: Animatte Problems

    I'm having all kinds of issues with my antimatte tool.  did you guys find anything?

  • Fri, Sep 22 2017 8:21 PM In reply to

    • Elibeckg
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jun 19 2017
    • Posts 2
    • Points 10

    Re: Animatte Problems

    I'm having the same issue. Would love to know when this is resolved. Thanks!

  • Sat, Sep 23 2017 11:12 PM In reply to

    • Aurora TV
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Oct 30 2007
    • Huntington, NY
    • Posts 21
    • Points 270

    Re: Animatte Problems

    Whew! I thought I was alone on this, but obviously not. Animatte has gone to the dogs quickly. It used to be rock solid, but now, I have the Key In/Key Out modes reverse on me in mid-build; deleting keyframes becomes deleting points instead; the outline or handles disappear(s), making it very hard to be precise. What happened to this tool that was once a workhorse??? Please address this before I have to hear some punk telling me how easy he does it in Premiere Pro...

    Avid MC 8.8 / HP Z800 Workstation / Windows 7 Professional 64 / AJA Kona LHi [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (9 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller