Latest post Sun, Jun 4 2017 9:16 AM by Jeroen van Eekeres. 6 replies.
Page 1 of 1 (7 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, May 30 2017 10:21 PM

    • AF2CTCS
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Sep 17 2010
    • Posts 4
    • Points 40

    ISIS 5000 Several Drives with Red LEDs

    Hi All, We discovered 6 drives with Red flashing LEDs on one of the media engines, 4 with faster flashes and 2 with slower flashes. Interestingly the data is still accesable on the workspaces with read/right. The log indicates a Disk is rebuilding, then Hot spare drive is missing, then Uapproved disk, then disk performance degraded. Logged into the MegaRAID and we can access the controllers/drives on 3 of 4 of the Hosts. One hose when we click on the tree Bus 0,Dev0 an error message "Command failed by Operating System" appears. The other hosts do not show any drives offline or failed. Each chassis has one Hot Spare originally and the 3 Hosts we can see the Hot Spare is still availabe.

    Any ideas on what is happening? Certainly appreciate any help.

    Configuration: ISIS 5000 Version 4.7.6.16, 2-Media Engines with Redundant configuration, 2-Expansion chassis. 

     

    Stan

  • Wed, May 31 2017 3:08 AM In reply to

    Re: ISIS 5000 Several Drives with Red LEDs

    You may have another drive that is failing but not have been flagged yet as "failed". If you know how to read the SMART feedback you may be able to deduce which is the failing drive.

    If not call Avid ISIS support. They will ask to remote in and/or provide them with the SMART log.

    MC 8.6.1, Windows 10, ASROCK X99M, Intel 5930K, Zotac GTX970, 32GB RAM, Transcend 512GB M.2 SSD & Dell U2713H. MBP 2012 Thunderbolt, OSX 10.10.5, MC... [view my complete system specs]
  • Wed, May 31 2017 11:23 AM In reply to

    Re: ISIS 5000 Several Drives with Red LEDs

    Stan,

    This behavior is normal during a rebuild of 1 of the 3 raid groups on a isis 5x00 chassis.

    In a group of 5 drives one has failed and is being replaced by the hot spare. all 6 will flash during the process.

    You need to monitor the progress of the rebuild and make sure it is not stalled. Depending on the drive size this can take many hours. After the rebuild finishes you will have 1 drive with a red led on all the time (not flashing).

    If the chassis is progressing the rebuild do not touch it until finished.

    You need to order a new drive from Avid to replace the failed drive. When it arrives you remove the failed one, place the new one and verify that it is automatically added as a new hot spare.

    From the old Apple Quadro 950 to HP Z8xx. My current own system: 1x Z420 E5 1650 16GB memory, 128GB SSD, 1x XW8600, 2x 3.0Ghz Quadcore, 12GB memory... [view my complete system specs]

    Jeroen van Eekeres 

    Technical director, Broadcast support engineer, Avid ACSR.

     

    Always have a backup of your projects....Always!!!! Yes Always!!!!

    A.V.I.D....... Another Version In Development

    www.mediaoffline.com

     

     

     

  • Fri, Jun 2 2017 3:06 PM In reply to

    • AF2CTCS
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Sep 17 2010
    • Posts 4
    • Points 40

    Re: ISIS 5000 Several Drives with Red LEDs

    Thanks for the reply. I did call support and they confirmed with me that it likely started out at a bad drive but it also appears the HBA is bad too. They're sending a new one.

    My next question is how safe is the media if the drive "stalled" during the rebuilding and after shuting down the system to replace the HBA.

  • Fri, Jun 2 2017 3:07 PM In reply to

    • AF2CTCS
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Sep 17 2010
    • Posts 4
    • Points 40

    Re: ISIS 5000 Several Drives with Red LEDs

    Thanks for the reply. I think we've narrowed it down to at least a bad HBA maybe a drive too.

  • Fri, Jun 2 2017 9:01 PM In reply to

    • AF2CTCS
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Sep 17 2010
    • Posts 4
    • Points 40

    Re: ISIS 5000 Several Drives with Red LEDs

    Installed the replacement controller card and attempted to "Import logical configuration from all foreign drives” using the MEGARaid tool and I get an "Incomplete Foreign Config." error. It there any chance of recovering the configuration and media?

  • Sun, Jun 4 2017 9:16 AM In reply to

    Re: ISIS 5000 Several Drives with Red LEDs

    Hi,

    You will need to make sure both HBA cards use the same or as close as possible firmware. 

    Normally the installer takes care of that. When the firmware level is correct it should import correctly. Your data is still save.

    If you need instructions on how to update/downgrade the HBA firmware just let us or support know.

    From the old Apple Quadro 950 to HP Z8xx. My current own system: 1x Z420 E5 1650 16GB memory, 128GB SSD, 1x XW8600, 2x 3.0Ghz Quadcore, 12GB memory... [view my complete system specs]

    Jeroen van Eekeres 

    Technical director, Broadcast support engineer, Avid ACSR.

     

    Always have a backup of your projects....Always!!!! Yes Always!!!!

    A.V.I.D....... Another Version In Development

    www.mediaoffline.com

     

     

     

Page 1 of 1 (7 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller