Latest post Fri, Jul 29 2016 2:24 PM by Kevin Klimek. 2 replies.
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Jul 29 2016 12:41 PM

    Bug - Source Browser and QT ProRes 422 (LT) MC 8.6.1

    Testing 8.6.1. The Source Browser will not preview or load a bunch of QuickTime ProRes 422 (LT) files that link and work fine in 8.3.1 and 8.5.3. 'Core_consistency_Check_Failure'. I tried to force the link by choosing QuickTime instead of Autodetect but no good.

    I converted a few to regular ProRes 422 in QT Player 7 and then they link and play fine. These are legacy files from my teaching media archive and I won't often need them but this should work!

    iMac i5 27", 24GB RAM, OS 10.13.6 with Symphony 2018.12, BlackMagic mini monitor. MacBook Pro, 16GB RAM with OS 10.13.6 with MC 2018.5 and BMD Ultrastudio... [view my complete system specs]

    With best wishes, Roger Shufflebottom

    ACI, Technical Tutor (Editing), Faculty of Media and Communication, Bournemouth University, Dorset, UK

    Filed under: , ,
  • Fri, Jul 29 2016 1:13 PM In reply to

    Re: Bug - Source Browser and QT ProRes 422 (LT) MC 8.6.1

    Did you use the Opt+drag-to-bin method from prior MC versions, to link this media?  I've found that to still work great.

    (SYSTEM 1) iMac Late 2012 27" (13,2), Mac OS X 10.12.6, Avid Media Composer 2018.10 w/Symphony, Intel Core i7 3.4 GHz, 32 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX... [view my complete system specs]
  • Fri, Jul 29 2016 2:24 PM In reply to

    Re: Bug - Source Browser and QT ProRes 422 (LT) MC 8.6.1

    As you said, it should work, but I have had issues with LT flavored ProRes before.

    Is there a chance you could post a short example file for me to test?

    Symphony v8.8 | OS 10.11.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

Page 1 of 1 (3 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller