Latest post Sun, Apr 3 2016 7:09 PM by anita96. 26 replies.
Page 2 of 2 (27 items) < Previous 1 2
Sort Posts: Previous Next
  • Wed, Mar 23 2016 9:13 PM In reply to

    • Erwin
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Oct 23 2012
    • Posts 4
    • Points 70

    Re: Segmentation Fault" in thread "Main Thread", at address 0x0

    Christsake Avid, 8.5 is absolutely terrible, do you guys even test this before making it public?
    Running about 4/5 crashes a day. Same problem as the guy above. Looks like the problem has to do with the com.digidesign.AMPIPluginDSM plugin. Keep getting EXC_BAD_ACCESS crashes.

    Keeps happening the same way. Just having a sequence in source monitor, set in, set out, V to insert select and BAM, Crashes. Every single time it's just crashing doing this simple process. working with DnxHD36 and AJA IO XT box.

    Got a bunch of these today again:

     

    Process:               AvidMediaComposer [1617]

    Path:                  /Applications/Avid Media Composer/AvidMediaComposer.app/Contents/MacOS/AvidMediaComposer

    Identifier:            com.avid.mediacomposer

    Version:               8.5.1.41155 (8.5.1)

    Code Type:             X86-64 (Native)

    Parent Process:        ??? [1]

    Responsible:           AvidMediaComposer [1617]

    User ID:               501

     

    Date/Time:             2016-03-23 14:00:58.537 -0700

    OS Version:            Mac OS X 10.11.4 (15E65)

    Report Version:        11

    Anonymous UUID:        8C8EE6A4-8A04-FBF1-55AB-CD7FA3D2446B

     

     

    Time Awake Since Boot: 14000 seconds

     

    System Integrity Protection: enabled

     

    Crashed Thread:        0  Main Thread  Dispatch queue: com.apple.main-thread

     

    Exception Type:        EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)

    Exception Codes:       EXC_I386_GPFLT

    Exception Note:        EXC_CORPSE_NOTIFY

     

    Global Trace Buffer (reverse chronological seconds):

    13999.675409 libextension.dylib         0x00007fff8fa8d533 tearing down extension request for pid 1697

     

    Thread 0 Crashed:: Main Thread  Dispatch queue: com.apple.main-thread

    Mac OSX Snow Leopard, MediaComposer 5.5, 2x 2.93 GHz Quad-Core Intel Xeon, 16 GB 1066 MHz DDR3, ATI Radeon HD 5770 1GB, AJA Kona LHi for the client monitors [view my complete system specs]

     

  • Thu, Mar 24 2016 2:36 PM In reply to

    • Isaac T.
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Mon, Jan 9 2006
    • New York / Knoxville, TN
    • Posts 749
    • Points 8,840

    Re: Segmentation Fault" in thread "Main Thread", at address 0x0

    @erwin: that may be true, but here's the thing:

    Erwin:
    OS Version:            Mac OS X 10.11.4 (15E65)

    This is unsupported. If there's anyway to roll back to 10.11.3, that would help your case.

    Also, can you trim back the crash log? Just need everything up to:

    Thread 0 Crashed:: Main Thread  Dispatch queue: com.apple.main-thread

    Thanks!

    Mid-2010 Mac Pro • 2018 MacBook Pro [view my complete system specs]

    isaact.co | Twitter | Instagram | Vimeo

     

    Writer: The Frame.io WORKFLOW Guide - http://workflow.frame.io/

     

    Post Workflow Consultant - https://isaact.co/

  • Thu, Mar 24 2016 6:34 PM In reply to

    • Erwin
    • Not Ranked
    • Joined on Tue, Oct 23 2012
    • Posts 4
    • Points 70

    Re: Segmentation Fault" in thread "Main Thread", at address 0x0

    Isaquit0:

    @erwin: that may be true, but here's the thing:

    Erwin:
    OS Version:            Mac OS X 10.11.4 (15E65)

    This is unsupported. If there's anyway to roll back to 10.11.3, that would help your case.

    Also, can you trim back the crash log? Just need everything up to:

    Thread 0 Crashed:: Main Thread  Dispatch queue: com.apple.main-thread

    Thanks!

    Thanks for your reply Isaquit0, I've trimmed back the crash log.

    Unfortunately this iMac system is brand new, so I don't have any backups I could use to roll back.
    Any idea when 10.11.4 will be supported? 

    Mac OSX Snow Leopard, MediaComposer 5.5, 2x 2.93 GHz Quad-Core Intel Xeon, 16 GB 1066 MHz DDR3, ATI Radeon HD 5770 1GB, AJA Kona LHi for the client monitors [view my complete system specs]

     

  • Thu, Mar 24 2016 7:12 PM In reply to

    • GT
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • South Africa
    • Posts 390
    • Points 4,260

    Re: Segmentation Fault" in thread "Main Thread", at address 0x0

    Erwin:
    Any idea when 10.11.4 will be supported?

     

    http://community.avid.com/forums/p/138371/785306.aspx#785306

    MC Ver 8.7, Intel Core I5, NVidia Quadro FX 570, 16Gb Ram, 250 Gb system drive, 2 Tb Render/Media drive, Windows 7 64bit Pro, QT 7.6.6 [view my complete system specs]
  • Fri, Mar 25 2016 3:05 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,284
    • Points 219,185
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Segmentation Fault" in thread "Main Thread", at address 0x0

    Folks

    for those using a approved combo I have created a case, attached all the crash logs and engineering is looking at it.  

    Case # 02926959

    Thanks Kevin Klimek for getting this over to Keith..... helps as it is happening in 8.5.1 as well as beta.

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Thu, Mar 31 2016 9:38 PM In reply to

    • anita96
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Dec 10 2015
    • Posts 32
    • Points 425

    Re: Segmentation Fault" in thread "Main Thread", at address 0x0

    Mine is crashing all the time, after every step. I have Yosemite, 8.5.1, Macmini with 16GB and Graphics 4000. I can barely manage to save every step until t crashes again. Happened to me with 8.4. as well. 

    Apparently Avid 8.5. is now also working on El Capitan, I don't dare upgrading yet.

    Is there any solution???

    I would be glad if it was only crashing 4 times a day, I can only say. What can I do to solve that problem? Can anyone from AVID help with that?

    Thanks, Anita

     

     

  • Thu, Mar 31 2016 10:23 PM In reply to

    • Isaac T.
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Mon, Jan 9 2006
    • New York / Knoxville, TN
    • Posts 749
    • Points 8,840

    Re: Segmentation Fault" in thread "Main Thread", at address 0x0

    anita96:
    Apparently Avid 8.5. is now also working on El Capitan, I don't dare upgrading yet.

    Don't upgrade to El Capitan.

    If you're at 10.10.5, downgrade to 8.4.4:

    http://community.avid.com/forums/p/138100/792798.aspx#792798

    Still crashing? Post your crash log:

    http://community.avid.com/forums/p/138100/783793.aspx#783793

    Mid-2010 Mac Pro • 2018 MacBook Pro [view my complete system specs]

    isaact.co | Twitter | Instagram | Vimeo

     

    Writer: The Frame.io WORKFLOW Guide - http://workflow.frame.io/

     

    Post Workflow Consultant - https://isaact.co/

  • Fri, Apr 1 2016 7:26 AM In reply to

    • anita96
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Dec 10 2015
    • Posts 32
    • Points 425

    Re: Segmentation Fault" in thread "Main Thread", at address 0x0

    Thank you very much. Actually, I realised that I am on 10.9.5. That's Mavericks. Shall I stay on that?

    I have been told that it works better with Avid, even better that Yosemite. I will now defo downgrade to 8.4.4 and see how it works. 

    Many thanks, 

    Anita

  • Fri, Apr 1 2016 1:12 PM In reply to

    • Isaac T.
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Mon, Jan 9 2006
    • New York / Knoxville, TN
    • Posts 749
    • Points 8,840

    Re: Segmentation Fault" in thread "Main Thread", at address 0x0

    @anita96:

    anita96:
    Actually, I realised that I am on 10.9.5. That's Mavericks. Shall I stay on that?

    Try that for now. That said:

    anita96:
    I will now defo downgrade to 8.4.4 and see how it works. 

    If your goal is:

    1. Max stability in the newest version of MC - 8.3.1

    2. Stability in an even newer version of MC - 8.4.4 (Note: this was a huge bugfix, and might be as stable as 8.3.1, but I can't say. I have 8.4.4 on two machines here, just haven't spent enough time with it personally to pronounce it "stable".)

    3. Max stability in older version - 7.0.6

     

    If you find you need to upgrade to Yosemite:

    1. MC 8.3.1 + OS X 10.10.2

    2. MC 8.4.4 + OS X 10.10.5

    Mid-2010 Mac Pro • 2018 MacBook Pro [view my complete system specs]

    isaact.co | Twitter | Instagram | Vimeo

     

    Writer: The Frame.io WORKFLOW Guide - http://workflow.frame.io/

     

    Post Workflow Consultant - https://isaact.co/

  • Sat, Apr 2 2016 6:35 AM In reply to

    • anita96
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Dec 10 2015
    • Posts 32
    • Points 425

    Re: Segmentation Fault" in thread "Main Thread", at address 0x0

    Thanks, I will keep this in mind. wIll stay with Mavericks as much long as I can now. i spent many hours editing yesterday with not a single crash. So, I think it has worked! mAny many thanks,

    Anita

  • Sun, Apr 3 2016 1:59 PM In reply to

    • Isaac T.
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Mon, Jan 9 2006
    • New York / Knoxville, TN
    • Posts 749
    • Points 8,840

    Re: Segmentation Fault" in thread "Main Thread", at address 0x0

    Hey Anita,

    That's awesome!

    So what version of Media Composer did you go with?

    Mid-2010 Mac Pro • 2018 MacBook Pro [view my complete system specs]

    isaact.co | Twitter | Instagram | Vimeo

     

    Writer: The Frame.io WORKFLOW Guide - http://workflow.frame.io/

     

    Post Workflow Consultant - https://isaact.co/

  • Sun, Apr 3 2016 7:09 PM In reply to

    • anita96
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Dec 10 2015
    • Posts 32
    • Points 425

    Re: Segmentation Fault" in thread "Main Thread", at address 0x0

    8.4.4. as you suggested. And it works. At least there are no crashes. 

    Many thanks, Anita

Page 2 of 2 (27 items) < Previous 1 2

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller