Latest post Tue, Nov 10 2015 10:41 PM by rebmopic. 1 replies.
Page 1 of 1 (2 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Nov 10 2015 9:40 PM

    • rebmopic
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Jun 9 2012
    • Los Angeles
    • Posts 8
    • Points 90

    Media Composer 8.4.2 and BMD Intensity Pro UHD Conflict???

    All was fine working with MC6 and MC7 and the Blackmagic Design Intensity Pro card.

    However, I recently upgraded to MC8.4.2 and encountered the following problem:

    When I create a new UHD project (3840x2160) and either import or link to a UHD file (A Quicktime 10 bit, 422HQ UHD clip created with an ATOMOS recorder), the moving image, passing through the Mac, Blackmagic Intensity Pro Card (as installed in a Sonnet Technologies Echo Express SE II expansion chassis via thundebolt) and into my Panasonic HD Plasma monitor, contains serious signal break up.  This break up is not seen while playing in the AVID Composer Source or Record windows.  When I create a Video Mixdown, the new file contains signal breakup as played in the AVID source window. 

    When I create a HD project with MC8.4.2, all media files play and output fine.

    Before upgrading from MC7 (and BMD Desktop Video 10.4) all was fine.

    What do you think is the problem with the UHD project?  

    My sytem:
    AVID Media Composer 8.4.2.37885 (with Symphony Option)
    2015 Mac Pro (6,1 - 6-core Intel Xeon E5)
    Mac OS X Yosemite 10.10.2
    32 GB RAM
    Black magic Intensity Pro (Driver Desktop Video 10.5)

    Any ideas or assistance is much appreciated...

    Media Composer 2018.5 w/Symphony, MacPro6,1 (Late 2013) OS 10.13.4., 3.5 GHz 6-Core Intel Xeon E5, 32GB, Blackmagic Intensity Pro 10.8.4 [view my complete system specs]
  • Tue, Nov 10 2015 10:41 PM In reply to

    • rebmopic
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Jun 9 2012
    • Los Angeles
    • Posts 8
    • Points 90

    Re: Media Composer 8.4.2 and BMD Intensity Pro UHD Conflict???

    Problem solved.

    BMD Desktop Video v10.5 is in conflict with AVID MC.  

    Uninstalled and replaced with earlier v10.4.3.

    All works fine now...

    Media Composer 2018.5 w/Symphony, MacPro6,1 (Late 2013) OS 10.13.4., 3.5 GHz 6-Core Intel Xeon E5, 32GB, Blackmagic Intensity Pro 10.8.4 [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (2 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller