Latest post Fri, Jul 21 2017 4:18 PM by dblisle. 59 replies.
Page 1 of 4 (60 items) 1 2 3 4 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Wed, Aug 19 2015 3:20 PM

    • DStone
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Massachusetts
    • Posts 3,194
    • Points 41,350
    • Moderator: Media Composer Getting Started

    Application Manager not connecting

    Just wondering if anyone else is seeing this. When I run the Application Manager, the application shows the Connecting... message and the spinning Wait icon, but it never connects. THe list of applications is blank, but the License tab correctly shows the dongle. I've left it running for 24 hours just to see what would happen, but it's still stuck on Connecting.

    The App Manager has run in the past, and there have been no system updates. The firewall is configured correctly for App Manager and App Manager Helper, both TCP and UDP. The system specs are in my signature. Everything is up to date.

    DIY quad core I7-4790K, 16Gb, NVidia GTX 970 4GB, Win 10 Pro, MC 8.7, MC 7.x [view my complete system specs]

    Dave S.

  • Wed, Aug 19 2015 3:27 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 8,563
    • Points 111,730
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Application Manager not connecting

    DStone:

    Just wondering if anyone else is seeing this. When I run the Application Manager, the application shows the Connecting... message and the spinning Wait icon, but it never connects. THe list of applications is blank, but the License tab correctly shows the dongle. I've left it running for 24 hours just to see what would happen, but it's still stuck on Connecting.

    The App Manager has run in the past, and there have been no system updates. The firewall is configured correctly for App Manager and App Manager Helper, both TCP and UDP. The system specs are in my signature. Everything is up to date.

    Hello, please send me off forums (via email) your Avid Master Account. No need for your password.

    My email is gerald.gonzalez@avid.com

    Cheers,

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Fri, Aug 28 2015 4:51 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 8,563
    • Points 111,730
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Application Manager not connecting

    DStone:

    Just wondering if anyone else is seeing this. When I run the Application Manager, the application shows the Connecting... message and the spinning Wait icon, but it never connects. THe list of applications is blank, but the License tab correctly shows the dongle. I've left it running for 24 hours just to see what would happen, but it's still stuck on Connecting.

    The App Manager has run in the past, and there have been no system updates. The firewall is configured correctly for App Manager and App Manager Helper, both TCP and UDP. The system specs are in my signature. Everything is up to date.

    Hello Dave,

     

    I have sent you an email regarding your issue.

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Fri, Aug 28 2015 9:43 PM In reply to

    • DStone
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Massachusetts
    • Posts 3,194
    • Points 41,350
    • Moderator: Media Composer Getting Started

    Re: Application Manager not connecting

    Gerald,

    The last Email I have from you is from August 19, to which I responded.

    DIY quad core I7-4790K, 16Gb, NVidia GTX 970 4GB, Win 10 Pro, MC 8.7, MC 7.x [view my complete system specs]

    Dave S.

  • Tue, Sep 1 2015 6:22 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 8,563
    • Points 111,730
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Application Manager not connecting

    DStone:

    Just wondering if anyone else is seeing this. When I run the Application Manager, the application shows the Connecting... message and the spinning Wait icon, but it never connects. THe list of applications is blank, but the License tab correctly shows the dongle. I've left it running for 24 hours just to see what would happen, but it's still stuck on Connecting.

    The App Manager has run in the past, and there have been no system updates. The firewall is configured correctly for App Manager and App Manager Helper, both TCP and UDP. The system specs are in my signature. Everything is up to date.

    Hello Dave,

     

    Sent you an email last week. Were you able to received it? If not, I can resend it for you. Are you still having this problem as well?

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Wed, Sep 16 2015 8:12 AM In reply to

    • Gretski
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 140
    • Points 1,845

    Re: Application Manager not connecting

    Was this resolved - I have the same issues

    Asus X299, i7 7820, Nvidia 2000M 32GB ram, NVME SSD 8.9.1 ( yes its very fast!) [view my complete system specs]
  • Wed, Sep 16 2015 2:11 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 8,563
    • Points 111,730
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Application Manager not connecting

    Gretski:

    Was this resolved - I have the same issues

    Please send me an email, then we investigate it from there.

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Fri, Sep 18 2015 7:15 PM In reply to

    Re: Application Manager not connecting

    Avid Application manager is seriously defective on OSX. I have had the non connect issue and can solve that by logging out and closing the application and signing back in. However, it does not synch correctly with avid.com, so it says media composer is expiring a year earlier than www.avid.com says on the website. It remains to be seen if media composer will not be upgradable when the expiraton occurs on Avid Application manager, even though I have paid over a year ahead and the avid website has the correct contract date.

    As a side note: Avid Application manager does not see that I have Sorenson Squeeze Pro 10 nor New Blue Titler 4. Fortunately these work anyway.

    Avid Media Composer 8.5.3, OSX 10.11.5, Macbook Pro (2011) 500 GB SSI drive with 8 TB Thunderbolt Raid drive, 8 GB memory. [view my complete system specs]
  • Fri, Sep 18 2015 8:01 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 8,563
    • Points 111,730
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Application Manager not connecting

    Philo Calhoun:

    Avid Application manager is seriously defective on OSX. I have had the non connect issue and can solve that by logging out and closing the application and signing back in. However, it does not synch correctly with avid.com, so it says media composer is expiring a year earlier than www.avid.com says on the website. It remains to be seen if media composer will not be upgradable when the expiraton occurs on Avid Application manager, even though I have paid over a year ahead and the avid website has the correct contract date.

    As a side note: Avid Application manager does not see that I have Sorenson Squeeze Pro 10 nor New Blue Titler 4. Fortunately these work anyway.

    Hello Philo,

    As discussed on our email thread, feel free to message me if issues persist.

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Fri, Sep 18 2015 10:52 PM In reply to

    Re: Application Manager not connecting

    Avid Tech support deleted old Avid cache files and it is working fine now. Thanks.

     

    I spoke too soon. The app will not allow me to upgrade Media Composer, even though I paid for an upgrade. Fortunately the web system allows me to download the updates. So Application Manager is still defective.

    Avid Media Composer 8.5.3, OSX 10.11.5, Macbook Pro (2011) 500 GB SSI drive with 8 TB Thunderbolt Raid drive, 8 GB memory. [view my complete system specs]
  • Thu, Sep 24 2015 3:39 AM In reply to

    Re: Application Manager not connecting

    spoke too soon, see above

    Avid Media Composer 8.5.3, OSX 10.11.5, Macbook Pro (2011) 500 GB SSI drive with 8 TB Thunderbolt Raid drive, 8 GB memory. [view my complete system specs]
  • Fri, Sep 25 2015 2:46 PM In reply to

    • RalphC
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 1,220
    • Points 13,295
    • Avid Customer Advocate
      Avid Customer Service
      Avid Employee
      SystemAdministrator

    Re: Application Manager not connecting

    Hi Philo,

         I just experienced the same problem today, when I launched the App Man, its shows connecting, I waited for nearly an hour to avail, I know its working yesterday before I turn off my machine.

        I back track what changes was made, AFAIR, I disable my startup items because of annoying website that is popping up every time I open my browser. I open up msconfig and check what associated files I tick off related to Avid,, I found out that AvidAppManHelper is tick off, I checked the box hit apply, restarted the machine, double click AppManager and under 10-15 secs it log in.

      I'm not sure if this will work with your situation, but it certainly fixed mine.

     

     

     

    Regards,

    RalphC

    This is a test. Media Composer 8.8 w/Symphony option, HP Envy 17t-j100 Quad Edition laptop, Windows 10 Pro, Intel Core i7 2.4GHz, 16 GB RAM, nVidia GeForce... [view my complete system specs]
  • Mon, Oct 5 2015 5:43 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 8,563
    • Points 111,730
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Application Manager not connecting

    Philo Calhoun:

    Avid Tech support deleted old Avid cache files and it is working fine now. Thanks.

     

    I spoke too soon. The app will not allow me to upgrade Media Composer, even though I paid for an upgrade. Fortunately the web system allows me to download the updates. So Application Manager is still defective.

    Happy to know it's working already. If you still need further assistance, feel free to email me back.

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Mon, Oct 5 2015 5:44 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 8,563
    • Points 111,730
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Application Manager not connecting

    RalphC:

    Hi Philo,

         I just experienced the same problem today, when I launched the App Man, its shows connecting, I waited for nearly an hour to avail, I know its working yesterday before I turn off my machine.

        I back track what changes was made, AFAIR, I disable my startup items because of annoying website that is popping up every time I open my browser. I open up msconfig and check what associated files I tick off related to Avid,, I found out that AvidAppManHelper is tick off, I checked the box hit apply, restarted the machine, double click AppManager and under 10-15 secs it log in.

      I'm not sure if this will work with your situation, but it certainly fixed mine.

     

     

     

    Regards,

    RalphC

    Hello Ralph,

    Are you still having issues with this one? Please email me if yes for us to sort it out.

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Sun, Apr 3 2016 6:58 AM In reply to

    • anita96
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Dec 10 2015
    • Posts 29
    • Points 380

    Re: Application Manager not connecting

    Please can I get help with that as well? Can I get this email too? App Manger is not connectin here too, endlessly spinning wheel. I uninstalled and re-installed both appl manager and MC, still have major issue for MC asking for AMA plugins etc. I figured that maybe the fact that the App manger can't connect and spinning wheel for hours could have to be the problem. 

    Beside that, is there a way to connect a project that is on an external hard drive to another computer. It seems to ask for relinking every single clip. I have to manually find it. Is there not another way. Sorry to say that, but as FCP does it? That it detects the connection it has and relinks them itself. You only have to point into the direction. 

    Thanks, Anita

Page 1 of 4 (60 items) 1 2 3 4 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller