Latest post Tue, Dec 12 2017 6:52 AM by johnbyrne. 31 replies.
Page 2 of 3 (32 items) < Previous 1 2 3 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Thu, Jan 14 2016 9:11 PM In reply to

    • Greenoid
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Jan 14 2016
    • Posts 2
    • Points 20

    Re: Application Manager Account login failed

    Ok fixed.

    The trick is if you're on OSX is to look in:

    Applications > Avid > Application Manager 

     

    You need to run AvidAppManagerHelper

     

    Next time I tried opening the Avid Application Manager it worked.

     

    Big shout out to @gegonz who emailed me back after 13 minutes! As it happened I had fixed it by the time he responded but just wanted to say how amazing it was he responded so fast.

     

  • Fri, Jan 15 2016 1:42 PM In reply to

    Re: Application Manager Account login failed

    Hi Greenoid,

     Thank you for sticking with this to get it working. What concerns me is that the App Manager Helper is supposed to start on it's own with App Manager. With that Helper, AM is going to behave correctly. 

     

    We would be very interested to see how this behaves for you if you move up to the new App Manager 2.5.1 release. 
    Please let us know.

     

     

     

    Thanks

     

    ~Keith

     

    - MacPro, 2.66 GHz, 14G RAM; OS 10.8.4; MC DX Nitris; ISIS 4.5 - MacBook Pro, 2.3 GHz i7, 8G RAM, ISIS 4.5 - z800 Xeon 2.93Ghz, 12G RAM, Win 7, DX Nitris... [view my complete system specs]
  • Thu, Mar 3 2016 12:28 PM In reply to

    • megac
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 14
    • Points 135

    Re: Application Manager Account login failed

    ....same problem in here ,but with the difference ... I can wait forever ... nothing is happening ... I'm even not able to login again , because the loginscreen is not reapearing...... but !!!...If i log in to my AvidAccount on a total different machine at the same time ...it works !

    It seems that the authentication of the ApplicationManger ( 2.5.1.115 on OSX 10.11) is not working , and not running into a timeout , but as soon as the login on a different computer (at the same time) works (Avid-support-account) , it gets automatically as well the authenticationkey ...strange isn't it ?

     

    I never took care of that because no one is using the app.manager. Unfortunately the B-Updates are only available through this new way).

     

    clemens

  • Thu, Mar 3 2016 7:18 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 8,713
    • Points 113,630
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Application Manager Account login failed

    Clemens....

    Are you attempting this on a license with a dongle? Have you tried to stop in the activity monitor the appman helper and the appman ?  Then try it again.   I asume you updated your dongle so the server knows that you have 8.5.  You need to do that after a renwwal in order to have the Appman know that your license is active and eligible.  

    Might be the licensing side here on that one system that is hosing you.  email me off forum and I can provide a few tips.

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    AOL IM:  avidmarianna

    Twitter:  avidmarianna

    Skype: mariannamontague

    WWLD

  • Fri, Sep 8 2017 4:20 PM In reply to

    • DJordydj
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Sep 8 2017
    • Posts 1
    • Points 15

    Re: Application Manager Account login failed

    I can't log into my Master Account from the Avid Application Manager. It's always displaying this "The user/password is wrong" message.

  • Fri, Sep 8 2017 6:09 PM In reply to

    • RalphC
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 1,286
    • Points 13,900
    • Avid Customer Advocate
      Avid Customer Service
      Avid Employee
      SystemAdministrator

    Re: Application Manager Account login failed

    DJordydj:

    I can't log into my Master Account from the Avid Application Manager. It's always displaying this "The user/password is wrong" message.

    PM me so I can't reset your password.

     


    Thanks,
    RalphC

    This is a test. Media Composer 8.8 w/Symphony option, HP Envy 17t-j100 Quad Edition laptop, Windows 10 Pro, Intel Core i7 2.4GHz, 16 GB RAM, nVidia GeForce... [view my complete system specs]
  • Fri, Dec 8 2017 9:21 AM In reply to

    • johnbyrne
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Dec 8 2017
    • Posts 7
    • Points 75

    Re: Application Manager Account login failed

    RalphC:

    DJordydj:

    I can't log into my Master Account from the Avid Application Manager. It's always displaying this "The user/password is wrong" message.

    PM me so I can't reset your password.

     


    Thanks,
    RalphC

    I'm having exactly the same problem, along with two Windows CMD.EXE black boxes that popup and disappear quickly. This means I can't download all the plugin goodies in the bundle I got with my pack.

    John

     

     

  • Fri, Dec 8 2017 11:52 AM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,098
    • Points 59,975

    Re: Application Manager Account login failed

    Hi John and welcome to the forums. Is this a clean install or an upgrade? Which version of MC/AppMan? Windows version? I'd try to fully uninstall the Application manager, after the software is uninstalled from the Windows control panel - Programs and features, manually clean up the remaining of the appMan; on Windows 10 go to c:\Program Files\Avid and delete the Application Manager folder; set the Windows file manager to display hidden and system folders, go to c:\ProgramData\Avid and delete the AppManager folder; if You haven't been able to successfully activate delete the Licenses, Support, and SWL folders too, but make a backup first, just in case. Install the latest AppMan, see how it goes and please report back.

    MC 8.9.4, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

  • Fri, Dec 8 2017 6:51 PM In reply to

    • RalphC
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Wed, Sep 2 2015
    • Posts 1,286
    • Points 13,900
    • Avid Customer Advocate
      Avid Customer Service
      Avid Employee
      SystemAdministrator

    Re: Application Manager Account login failed

    johnbyrne:

    I'm having exactly the same problem, along with two Windows CMD.EXE black boxes that popup and disappear quickly. This means I can't download all the plugin goodies in the bundle I got with my pack.

    John

    Email me so I can reset your password. May I know what operating systems you're running?

     

    Thanks,

    RalphC

    This is a test. Media Composer 8.8 w/Symphony option, HP Envy 17t-j100 Quad Edition laptop, Windows 10 Pro, Intel Core i7 2.4GHz, 16 GB RAM, nVidia GeForce... [view my complete system specs]
  • Fri, Dec 8 2017 9:26 PM In reply to

    • johnbyrne
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Dec 8 2017
    • Posts 7
    • Points 75

    Re: Application Manager Account login failed

    Thanks Luca,

    I just discovered that when AppMan is running, I don't have an internet connection, and when I quit AppMan, the connection comes back. This would explain why my login won't work, but the real question is why is AppMan blocking my internet connection. When it's running, I can't get a connection with Chrome, or anything else.

    Freaky.

    I'll try uninstalling, and reinstalling, as you suggest.

    John

  • Sat, Dec 9 2017 10:35 AM In reply to

    • johnbyrne
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Dec 8 2017
    • Posts 7
    • Points 75

    Re: Application Manager Account login failed

    Nope. Still the same after reinstall. Thanks anyway.

  • Sat, Dec 9 2017 9:09 PM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,098
    • Points 59,975

    Re: Application Manager Account login failed

    Did You get the Windows firewall asking to allow the AppMan when first running it?

    MC 8.9.4, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

  • Sun, Dec 10 2017 4:28 AM In reply to

    • johnbyrne
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Dec 8 2017
    • Posts 7
    • Points 75

    Re: Application Manager Account login failed

    luca.mg:

    Did You get the Windows firewall asking to allow the AppMan when first running it?

    No, it didn't, however I checked the firewall settings for all Avid apps and, specifically, the Application Manager and it's Helper. They were set for full access on both private and public networks.

    The inability to login is frustrating, but nowhere near as frustrating as the CMD.EXE windows (there are two of them) that pop up and then disappear, every 22,9 seconds (I timed them!). These render my system unusable until I quit the Application Manager. Then they stop appearing.

    This is driving me a little crazy. Please help if you can.

    Thanks,

    John

  • Sun, Dec 10 2017 8:53 PM In reply to

    • luca.mg
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Roma - Italy
    • Posts 5,098
    • Points 59,975

    Re: Application Manager Account login failed

    Except for waiting for Ralph to reset Your password, You could try flushing the AppMAn cache, from the AppMan itself (not in front of a system to provide a step by step guide).

    MC 8.9.4, BM Intensity Pro 4k, Windows 10, i7-5930K, 32 GB ram, Quadro K620 [view my complete system specs]

    peace luca

  • Tue, Dec 12 2017 6:04 AM In reply to

    • johnbyrne
    • Not Ranked
    • Joined on Fri, Dec 8 2017
    • Posts 7
    • Points 75

    Re: Application Manager Account login failed

    Thanks Luca, I've already done that. Nothing seems to change anything. The two command prompt boxes (dos boxes) keep popping up and then disappearing and I can't find any reason for them to be there. It looks like AppMan is trying to complete an update, or something, but is unsuccessful, and so keeps on trying over and over. Whatever is wrong, it's preventing me from logging in to my Master account through AppMan. I can login to it fine elsewhere.

     

    John

Page 2 of 3 (32 items) < Previous 1 2 3 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller