Latest post Fri, Jun 19 2015 11:46 PM by jwrl. 5 replies.
Page 1 of 1 (6 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Tue, Jun 16 2015 5:25 PM

    • claubel
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Dec 21 2006
    • Denmark
    • Posts 17
    • Points 225

    Matrox MXO2 mini not detected in MC 8.3

    Hello

    I just made a clean installation of Windows 7 and Media Composer 8.3.1.34700. 
    Everything is fine except for my Matrox MXO2 Mini is not detected at all by Media Composer. I also installed the newest Matrox drivers 7.7.2.2018, which should work with MC8.3

    I can use the Matrox control panel just fine, so the hardware is working.

    Any idea? 

    Avid MC 8.4.3, HP z800, Windows 7 SP1, 8 GB RAM, Matrox MXO2 Mini v. 7.7.2.2018, QT 7.7.9, Sorenson Squeeze 8. [view my complete system specs]
    Filed under:
  • Wed, Jun 17 2015 12:01 PM In reply to

    • dmfreeman
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Michigan
    • Posts 1,851
    • Points 24,235

    Re: Matrox MXO2 mini not detected in MC 8.3

    I would contact Matrox tech support.  Info can be found at http://www.matrox.com/graphics/en/support/contact/

    Does the monitor connected to the MXO2 have input?  There is an icon on top of the timeline that needs to be clicked on to allow the output to the MXO2 to show up, is it activated?  In Settings have you enabled the MXO2?

    Hope this gives you some direction to resolve the issue.

    Denny

    Media Composer 8.5.4, BCC 10.0.0074, AvidDVD 6.4.4, Boris Red 5.5.2.1382, Asus P9X79 Pro Motherboard with Intel 3930K Processor. 32 gigs DDR3 ram, Windows... [view my complete system specs]
  • Wed, Jun 17 2015 12:17 PM In reply to

    • claubel
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Dec 21 2006
    • Denmark
    • Posts 17
    • Points 225

    Re: Matrox MXO2 mini not detected in MC 8.3

    Thanks, dmfreeman

    There is no MXO2 setting or video output setting available in Avid settings. The Client monitor icon is greyed out.
    It is like Avid does not detect the hardware at all, even though the MXO2 is recognized in Windows. 
    Usually the name in the top application border changes to "Avid Media Composer MXO2 Mini", which it does not.  

    I tried to contact Avid 24h phone support yesterday, but still after an hour nobody had answered my call :-(
    I will follow your advice and contact Matrox support. 

    Avid MC 8.4.3, HP z800, Windows 7 SP1, 8 GB RAM, Matrox MXO2 Mini v. 7.7.2.2018, QT 7.7.9, Sorenson Squeeze 8. [view my complete system specs]
  • Thu, Jun 18 2015 1:58 AM In reply to

    • dmfreeman
    • Top 50 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Michigan
    • Posts 1,851
    • Points 24,235

    Re: Matrox MXO2 mini not detected in MC 8.3

    Hello Claubel,

    Just above the timeline to the right of the audio meter is a gear shaped icon.  If you hover over it, it should show "HW/SW.  If you click it it should enable the output to the external monitor.  Also, does the external monitor show input from the MXO2?.

    If these issues don't resolve the issue I will stand by my initial idea which is to contact Matrox support.

    Denny

    Media Composer 8.5.4, BCC 10.0.0074, AvidDVD 6.4.4, Boris Red 5.5.2.1382, Asus P9X79 Pro Motherboard with Intel 3930K Processor. 32 gigs DDR3 ram, Windows... [view my complete system specs]
  • Fri, Jun 19 2015 1:50 AM In reply to

    Re: Matrox MXO2 mini not detected in MC 8.3

    Hi mate,

    Just thought you might find it helpful to know that MX02 mini works fine for monitoring under 8.3.1, even 4K footage (though only at 2K obviously). We have been doing so on two machines for a couple of months.

    Tony

    MC 8.3.1 Windows 7 intel i7 3930k nvidia quadro k4200 32gb ddr corsair ram (4x8gb DIMMs) 128gb Samsung 840 sata3 ssd (system) 4*2tb western digital... [view my complete system specs]
  • Fri, Jun 19 2015 11:46 PM In reply to

    • jwrl
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Melbourne, Australia
    • Posts 8,387
    • Points 97,025

    Re: Matrox MXO2 mini not detected in MC 8.3

    Haven't tried 4K, but have tried 2K.  It works for me with my MXO2 mini too.

    MC 7.0.4 - Asus P6T Deluxe V2 mobo - Intel i7 920 2.66GHz - Windows 7 Ult64 SP1 - nVidia Quadro FX 1800 - 16 Gbyte low latency DDR3 RAM - Internal 8 Tb... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (6 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller