Latest post Fri, Sep 2 2016 5:12 PM by frediko. 20 replies.
Page 1 of 2 (21 items) 1 2 Next >
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Nov 10 2014 8:01 PM

    Poly tool broken in Avid 7 & 8 on mac and PC

        I don't know if this is the right place to report this, but I have been running into a couple problems on 7 and 8 that have been really buging me!! (no pun intended!)

       One big problem I am having is with the Poly tool. The poly tool when you click and drag to make your first point it creates bezier handles that you can pull out, but all subsequent points all have no handles even if you click and drag. This is making any kind of blur or roto work almost impossible in the new versions. Does anyone have a solution for this or know how to report the problem to Avid?

        I have tried the tool in MC7&8 on both Mac and PC all have this problem.

    Cheers,

    Nathan

    Primary - MC 8.4 w/Symphony Option, Xeon X5680 (x2), 32GB RAM, GTX 970, Nitris DX Alt - MC 8.4 w/Symphony Option, MacPro Trashcan 3.0Ghz 8 core, 32GB... [view my complete system specs]
    Filed under: , , , , , ,
  • Tue, Nov 11 2014 6:00 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,282
    • Points 219,150
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Poly tool broken in Avid 7 & 8 on mac and PC

    Can one of the PC mod's try this and if it is reproduceable, escalate it?

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Tue, Nov 11 2014 6:28 PM In reply to

    Re: Poly tool broken in Avid 7 & 8 on mac and PC

       Marianna,

       Thanks for replying to this. After I posted this I found the support section on the Avid site and opened a case for it as well. In the future when reporting problems should I do it here on the forums or by opening a support case?

    Cheers,

    Nathan

    Primary - MC 8.4 w/Symphony Option, Xeon X5680 (x2), 32GB RAM, GTX 970, Nitris DX Alt - MC 8.4 w/Symphony Option, MacPro Trashcan 3.0Ghz 8 core, 32GB... [view my complete system specs]
  • Tue, Nov 11 2014 6:49 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,282
    • Points 219,150
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Poly tool broken in Avid 7 & 8 on mac and PC

    Nathan

    Open a case if you have access to the support portal - but it is also a good idea to ask others online to try it and if a lot of peeps are impacted, that raises the priortiy level

    :)

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Wed, Nov 19 2014 3:11 PM In reply to

    • Joseki
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Aug 23 2010
    • Posts 33
    • Points 430

    Re: Poly tool broken in Avid 7 & 8 on mac and PC

    Marianna:

    Can one of the PC mod's try this and if it is reproduceable, escalate it?

    Marianna

    I'm not a PC mod and can't escalate but I've been able to reproduce it :

     

    I tested the behavior on two different machines, results :

    on MC 5.0.4.4 : when using the poly tool click and drag creates bezier handles for all points.

    on MC 8.2 : only the first point created gets the handles

    So the bug appeared somewhere between this two versions.

    If someone could escalate...

    Media composer 8.3.1 / Mojo Dx / Mac pro 4,1 / Mac OS 10.10.2 [view my complete system specs]
  • Wed, Nov 19 2014 4:04 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,282
    • Points 219,150
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Poly tool broken in Avid 7 & 8 on mac and PC

    Joseki,

    I need to tie you to the case so could you please email me the aboce and infclude your name and email please?

    Than ks

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Wed, Nov 19 2014 6:03 PM In reply to

    • TVJohn
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Bayonne NJ
    • Posts 4,327
    • Points 53,490

    Re: Poly tool broken in Avid 7 & 8 on mac and PC

    I will try later on 6.0.4

    Dell Display U2713HM(2560x1440), AMD FX8350 8core, AMD 990FX mobo, 32gig-DDR3-1600, Quadro K620/GTX260/core 216, Audigy2zs, 1TB SSD system drive, 2TB SATA... [view my complete system specs]

    Using MC 8.4. Avid FX6.4, Vegas Pro 15/ DVD Architect 6pro, DVDit6.4proHD, CCE Basic, TmpGe Express4, TmpGe Authoring Works 4, DVDLab-Studio. Sony EX-1R, Canon XH-A1, GL2, GL1, Canon EOS 60D

  • Wed, Nov 19 2014 9:06 PM In reply to

    • Joseki
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Aug 23 2010
    • Posts 33
    • Points 430

    Re: Poly tool broken in Avid 7 & 8 on mac and PC

    Email sent with big thanks to Marianna 

    Joseki

    Media composer 8.3.1 / Mojo Dx / Mac pro 4,1 / Mac OS 10.10.2 [view my complete system specs]
  • Thu, Nov 20 2014 12:51 PM In reply to

    • BarkinMadd
    • Top 25 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Ontario, Canada
    • Posts 4,627
    • Points 60,455

    Re: Poly tool broken in Avid 7 & 8 on mac and PC

    Issue confirmed on my setup. Tried this with the poly tool in the paint effect. You can use the reshape tool to transform these points into Bezier points, but it's awefully tedious.

    Cheers

    Camera(s) PXW-X70, HDR-FX1, Hero 6 Black | MC 18.12.1 | QT 7.7.9 | Continuum 2019 | Sapphire 2019 | Mocha Pro 2019 | Titler Pro 6 | Windows 10 Pro x64... [view my complete system specs]

    Steve

    ______________________

    www.nelliedogstudios.com

  • Thu, Nov 20 2014 8:27 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,282
    • Points 219,150
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Poly tool broken in Avid 7 & 8 on mac and PC

    thanks Barkin.....

    escalating it now

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Thu, Dec 11 2014 2:52 PM In reply to

    Re: Poly tool broken in Avid 7 & 8 on mac and PC

       When I posted this thread I also opened a case with Avid Customer Care. I recently got an e-mail back from them saying that they cannot confirm that the current functionality of the poly tool is a bug and are claiming it functions as it should as they cannot find a version of Avid that it works properly in. 

       As someone that often has to use this tool in his everyday work this frustrates me to no end. Sorry for the rant but is it just me or is this something that is obviously broken and does not have the functionality that it would in any other piece of video software, After Effects, FCP, Premiere, Nuke ect. I would be more happy if Avid wrote back and said hey we found the bug but are too busy to address it right now. The fact that they write back and say that it is not a bug is infuriating and truly has me questioning the competency of this company.

       Sorry for the rant, but seriously this is ridiculous. 

    Primary - MC 8.4 w/Symphony Option, Xeon X5680 (x2), 32GB RAM, GTX 970, Nitris DX Alt - MC 8.4 w/Symphony Option, MacPro Trashcan 3.0Ghz 8 core, 32GB... [view my complete system specs]
  • Thu, Dec 11 2014 8:09 PM In reply to

    • Sylvain P
    • Top 75 Contributor
    • Joined on Fri, Nov 4 2005
    • Montreal, Quebec, Canada
    • Posts 1,484
    • Points 17,545

    Re: Poly tool broken in Avid 7 & 8 on mac and PC

    There is no issue with Newscutter 10.5.4.2.

    The Poly Tool is working properly giving bezier handles on each newly dragged point.

    Media Composer 2018.5 (Symphony Option), ASUS P8P67 Deluxe, Intel i7 2600k, 16G DDR3-1600, PNY NVIDIA Quadro 2000 (353.82), Windows 10 Pro. Boris Red 5... [view my complete system specs]

    Sylvain Primeau

    Self-employed worker - Les productions Primeau Medias

    primeaumedias.com

     

    Radio-Canada/CBC news editor

    cbc.ca / ici.radio-canada.ca

  • Mon, Mar 23 2015 6:24 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,282
    • Points 219,150
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Poly tool broken in Avid 7 & 8 on mac and PC

    Nathan...

    Joe sent me an email on this issue and I just created a case and asked that this be reprocued using some of the content form this thread as well as Joe's great info and then... issue a bug #

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Mon, Mar 23 2015 7:35 PM In reply to

    • Marianna
    • Top 10 Contributor
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Avid
    • Posts 10,282
    • Points 219,150
    • Avid Beta Moderators
      Avid Customer Advocate
      Avid Developer Moderator
      BlogAuthor
      SystemAdministrator

    Re: Poly tool broken in Avid 7 & 8 on mac and PC

    Case # so far on this issue is 

    Case 02687553

    Marianna

    Director of Online Communities and Forums/Customer Advocate [view my complete system specs]

    marianna.montague@avid.com

    mobile 813-493-6800

    Twitter:  avidmarianna

    Facebook: Marianna Montague

    www.avidcustomerassociation.com   |  Connect 2019 | April 6-7 | Aria, Las Vegas, NV

    WWLD

  • Fri, Mar 27 2015 6:55 PM In reply to

    Re: Poly tool broken in Avid 7 & 8 on mac and PC

    Awesome, so glad to hear this is moving forward! It is something we are definitly missing having. Please let me know if there is anything additionally that I can do to help!

    Cheers,

    Nathan

    Primary - MC 8.4 w/Symphony Option, Xeon X5680 (x2), 32GB RAM, GTX 970, Nitris DX Alt - MC 8.4 w/Symphony Option, MacPro Trashcan 3.0Ghz 8 core, 32GB... [view my complete system specs]
Page 1 of 2 (21 items) 1 2 Next >

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller