Latest post Mon, Jul 29 2013 6:13 PM by dangerousplaces. 3 replies.
Page 1 of 1 (4 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Mon, Jul 29 2013 2:55 AM

    importing footage in that was 'missing'

    I just received a drive from an editor in another city, who was adding footage to my project from a drive I sent him.  He put all the footage in a folder and marked it "missing footage" and I see the missing avb. bins.  How do I

    1. add the bins to my project

    2. get the actual footage to connect to those bins?

     

    Thanks

    2 x 3.2 GHz Quad Core Intel Xeon [view my complete system specs]

    Time heals everything.

  • Mon, Jul 29 2013 8:11 AM In reply to

    • Moses.M
    • Top 150 Contributor
    • Joined on Mon, Jun 9 2008
    • Austria
    • Posts 651
    • Points 8,100

    Re: importing footage in that was 'missing'

    you have to add the MXF files to your media drive / or let MC access the MXF files on your external drive. they need to be in the correct folder (Avid MediaFiles\ MXF\1 -at least for win systems, you can choose a different number instead of "1").

    restart MC, use "Open bin", select your "Missing footage" bin. maybe you need to relink the clips.

    OR:

    restart MC, use the "Media tool", selecte the drive, selecte the project, use "Master clips" only -> MC will find your "missing footage" master clips, you take them and add (drag) them to your project. 

    HP xw8400 - 6GB RAM | W7 64 bit | MC 5.5.2 | Adrenaline with DNxcel Sony Vaio SB1Z1 - 6GB Ram | W7 64 bit | Blackmagic Design Ultra Studio SDI [view my complete system specs]
  • Mon, Jul 29 2013 1:15 PM In reply to

    Re: importing footage in that was 'missing'

    You can just drag the bin into your project folder and it will appear in the project window.

    With media, as mentioned, the MXF files need to be in a proper Avid MediaFiles folder at the root of the drive.  You can just drag the new files (you may be able to sort by date) to your current numbered folder or create a new one for the new media.

    Symphony v8.8 | OS 10.11.6 • Nitris DX • 12-core MacPro (Mid 2012) • 36 GB RAM • Facilis Terrablock 24EX [view my complete system specs]

    -- Kevin

  • Mon, Jul 29 2013 6:13 PM In reply to

    Re: importing footage in that was 'missing'

    Thanks all ... that worked.

     

    2 x 3.2 GHz Quad Core Intel Xeon [view my complete system specs]

    Time heals everything.

Page 1 of 1 (4 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller