Latest post Mon, Apr 15 2013 1:30 PM by adam klos. 3 replies.
Page 1 of 1 (4 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, Apr 12 2013 2:08 PM

    • adam klos
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jan 10 2011
    • suny pdp
    • Posts 9
    • Points 115

    Access Violation error in rendering AVIDFX

    We are continuously getting Access Violation errors on multiple Avid machines when rendering in AVIDFX 6.2 on MC 6.5.2 (Windows7, HP Z800).  Green screen effects, different media and projects.  Some forums have suggested rolling back AVIDFX, reinstalling software, deleting temp files, checking permissions, rebuiding media databases, rebuilding the effects themseleves, none have worked.  One machine will give the error message after about 20min of render time each time tried.  Anyone else have any suggestions?

    HP Z800, MC 6.5.2, AVIDFX 6.2, Windows7, Xeon X5550 2.67GHz, 6g RAM [view my complete system specs]
  • Fri, Apr 12 2013 2:37 PM In reply to

    • Andyman
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • Posts 111
    • Points 1,565

    Re: Access Violation error in rendering AVIDFX

    I had a similar problem with my AvidFX in MC5.5 with Win 7. The advice I got was to quit Avid, delete the "Avid FX5.8.ini" file (in your case what ever version of AvidFX you have) which I found in my "Windows" folder and then restart Avid. This worked for me.

    MC 5.5.3, Nitris DX, HP Z400, Win 7 Pro

  • Fri, Apr 12 2013 3:51 PM In reply to

    • adam klos
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jan 10 2011
    • suny pdp
    • Posts 9
    • Points 115

    Re: Access Violation error in rendering AVIDFX

    Thanks for the response, I removed the file.  I still get the error message after the same amount of time. Any other ideas?

    HP Z800, MC 6.5.2, AVIDFX 6.2, Windows7, Xeon X5550 2.67GHz, 6g RAM [view my complete system specs]
  • Mon, Apr 15 2013 1:30 PM In reply to

    • adam klos
    • Not Ranked
    • Joined on Mon, Jan 10 2011
    • suny pdp
    • Posts 9
    • Points 115

    Re: Access Violation error in rendering AVIDFX

    repost

    HP Z800, MC 6.5.2, AVIDFX 6.2, Windows7, Xeon X5550 2.67GHz, 6g RAM [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (4 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller