Latest post Fri, Feb 28 2014 2:03 AM by knollcrest. 6 replies.
Page 1 of 1 (7 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Wed, Feb 27 2013 9:41 PM

    • LB2012
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Sep 29 2012
    • Posts 37
    • Points 460

    Avid Title Tool Won't Open (EXC_BREAKPOINT)

    I've been using the title tool all week without a problem but today when I attempt to "edit title" or open the Avid Title Tool via the Tools bar in Avid, I get an error window saying that the application cannot be opened because of a problem. Using Avid Symphony 6.0.3 / Mac OS X 10.7.5. Any ideas? Thanks!

     

    See below for excerpt from error report:

     

    Process:         AvidTitleTool [768]

    Path:            /Applications/Avid Symphony/AvidSymphony.app/Contents/PlugIns/AvidTitleTool.app/Contents/MacOS/AvidTitleTool

    Identifier:      AvidTitleTool

    Version:         ??? (???)

    Code Type:       X86 (Native)

    Parent Process:  AvidSymphony [734]

     

    Date/Time:       2013-02-27 13:36:23.100 -0800

    OS Version:      Mac OS X 10.7.5 (11G63)

    Report Version:  9

     

    Interval Since Last Report:          11273153 sec

    Crashes Since Last Report:           3365

    Per-App Crashes Since Last Report:   17

     

    Crashed Thread:  0

     

    Exception Type:  EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)

    Exception Codes: 0x0000000000000002, 0x0000000000000000

     

    Application Specific Information:

    dyld: launch, loading dependent libraries

     

    Dyld Error Message:

      Library not loaded: @executable_path/../Frameworks/QtCore.framework/QtCore

      Referenced from: /Applications/Avid Symphony/AvidSymphony.app/Contents/PlugIns//AvidTitleTool.app/Contents/MacOS/AvidTitleTool

      Reason: image not found

     

    Binary Images:

        0x1000 -    0xcdff7 +com.Avid.AvidTitleTool (1.0 - 1.0) <3028C32D-9A50-8698-1FE9-20A2F2A20CFE> /Applications/Avid Symphony/AvidSymphony.app/Contents/PlugIns/AvidTitleTool.app/Contents/MacOS/AvidTitleTool

    0x8fee4000 - 0x8ff16aa7  dyld (195.6 - ???) <60FD3471-A1D7-342E-99A7-3EDECDAEC6EC> /usr/lib/dyld

    0x9667f000 - 0x9667ffff  com.apple.Carbon (153 - 153) <6CB9BB2F-2707-3B9D-8F3F-0BFEEDE96494> /System/Library/Frameworks/Carbon.framework/Versions/A/Carbon

     

    Model: MacPro3,1, BootROM MP31.006C.B05, 8 processors, Quad-Core Intel Xeon, 3.2 GHz, 10 GB, SMC 1.25f4

  • Wed, Feb 27 2013 10:26 PM In reply to

    • LB2012
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Sep 29 2012
    • Posts 37
    • Points 460

    Re: Avid Title Tool Won't Open (EXC_BREAKPOINT)

    So it looks like I was able to find a work around....please let me know if you think this was the best way to do it or if there are any possible problems with the solution I discovered....

    On the Library of my drive, I went to Frameworks/QtCore.framework and found that "QtCore" was an alias and the original could not be found. I went to Time Machine and saw that the original file was still there on Feb. 19th so I restored, renamed the original file with some xxxs at the end, and named the restored file from the 19th "QtCore." 

    Upon trying to then open Avid Title Tool, I received two more error reports with the exact same problem: two other files in Frameworks were aliases and the originals could not be found. These other two were QtGui and QtNetwork. I restored these files the exact same way....and Avid Title Tool is now opening and seems to be functioning normally.

  • Fri, Feb 14 2014 8:25 PM In reply to

    Re: Avid Title Tool Won't Open (EXC_BREAKPOINT)

    I'm having the same problem with Media Composer 6.5 and Mac OSx 10.7.5.

    I don't see the "QtCore" in any of my Frameworks library folders.  I don't have Time Machine...

    Any suggestions of what else to try or where to start?  Or where to look?  Thanks a lot!!

  • Fri, Feb 14 2014 8:48 PM In reply to

    • LB2012
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Sep 29 2012
    • Posts 37
    • Points 460

    Re: Avid Title Tool Won't Open (EXC_BREAKPOINT)

    Unfortunately, I don't have any other suggestions for you at this time. Hopefully, someone else will! 

  • Fri, Feb 14 2014 8:48 PM In reply to

    • LB2012
    • Not Ranked
    • Joined on Sat, Sep 29 2012
    • Posts 37
    • Points 460

    Re: Avid Title Tool Won't Open (EXC_BREAKPOINT)

    Does it give you the same error that I had?

  • Fri, Feb 14 2014 8:57 PM In reply to

    Re: Avid Title Tool Won't Open (EXC_BREAKPOINT)

    Yes I get what looks like on operating system window that reads "AvidTitleTool cannot be opened because of a problem."

    Then it asks me if I want to send an error report to Apple....

    For what it's worth here's the error report:

    Process:         AvidTitleTool [403]
    Path:            /Applications/Avid Media Composer/AvidMediaComposer.

    app/Contents/PlugIns/AvidTitleTool.app/Contents/MacOS/AvidTitleTool
    Identifier:      AvidTitleTool
    Version:         ??? (???)
    Code Type:       X86 (Native)
    Parent Process:  AvidMediaComposer [382]

    Date/Time:       2014-01-30 15:39:47.683 -0500
    OS Version:      Mac OS X 10.7.5 (11G63)
    Report Version:  9

    Interval Since Last Report:          1346506 sec
    Crashes Since Last Report:           8
    Per-App Crashes Since Last Report:   7
    Anonymous UUID:                      719B24B0-76F3-4A4A-997C-B91890139721

    Crashed Thread:  0

    Exception Type:  EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)
    Exception Codes: 0x0000000000000002, 0x0000000000000000

    Application Specific Information:
    dyld: launch, loading dependent libraries

    Dyld Error Message:
      Library not loaded: @executable_path/../Frameworks/QtCore.framework/QtCore
      Referenced from: /Applications/Avid Media Composer/AvidMediaComposer.app/Contents/PlugIns//AvidTitleTool.app/Contents/MacOS/AvidTitleTool
      Reason: Incompatible library version: AvidTitleTool requires version 4.8.0 or later, but QtCore provides version 4.7.0

    Binary Images:
        0x1000 -    0xcefeb +com.Avid.AvidTitleTool (1.0 - 1.0) <4082B702-7455-8036-F012-FA5BD4EB6A71> /Applications/Avid Media Composer/AvidMediaComposer.app/Contents/PlugIns/AvidTitleTool.app/Contents/MacOS/AvidTitleTool
      0x128000 -   0x38afeb +QtCore (4.7 - ???) <166E83EE-A808-4B01-D66E-D13C1A20A216> /Library/Frameworks/QtCore.framework/QtCore
    0x8fece000 - 0x8ff00aa7  dyld (195.6 - ???) <60FD3471-A1D7-342E-99A7-3EDECDAEC6EC> /usr/lib/dyld
    0x92836000 - 0x92836fff  com.apple.Carbon (153 - 153) <6FF98F0F-2CDE-3888-A304-4ED447D24CE3> /System/Library/Frameworks/Carbon.framework/Versions/A/Carbon

    Model: MacPro5,1, BootROM MP51.007F.B03, 8 processors, Quad-Core Intel Xeon, 2.4 GHz, 16 GB, SMC 1.39f11
    Graphics: ATI Radeon HD 5870, ATI Radeon HD 5870, PCIe, 1024 MB
    Memory Module: DIMM 1, 2 GB, DDR3 ECC, 1066 MHz, 0x802C, 0x394A53463235363732415A2D314734443120
    Memory Module: DIMM 2, 2 GB, DDR3 ECC, 1066 MHz, 0x802C, 0x394A53463235363732415A2D314734443120
    Memory Module: DIMM 3, 2 GB, DDR3 ECC, 1066 MHz, 0x802C, 0x394A53463235363732415A2D314734443120
    Memory Module: DIMM 4, 2 GB, DDR3 ECC, 1066 MHz, 0x802C, 0x394A53463235363732415A2D314734443120
    Memory Module: DIMM 5, 2 GB, DDR3 ECC, 1066 MHz, 0x802C, 0x394A53463235363732415A2D314734443120
    Memory Module: DIMM 6, 2 GB, DDR3 ECC, 1066 MHz, 0x802C, 0x394A53463235363732415A2D314734443120
    Memory Module: DIMM 7, 2 GB, DDR3 ECC, 1066 MHz, 0x802C, 0x394A53463235363732415A2D314734443120
    Memory Module: DIMM 8, 2 GB, DDR3 ECC, 1066 MHz, 0x802C, 0x394A53463235363732415A2D314734443120
    AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x8E), Broadcom BCM43xx 1.0 (5.106.198.19.22)
    Bluetooth: Version 4.0.8f17, 2 service, 18 devices, 1 incoming serial ports
    Network Service: Ethernet 1, Ethernet, en0
    PCI Card: pci1b4b,9123, sppci_ahci, Slot-3
    PCI Card: pci1b4b,91a4, sppci_ide, Slot-3
    PCI Card: ATI Radeon HD 5870, sppci_displaycontroller, Slot-1
    Serial ATA Device: eSATA-2 ExternalRAID, 6 TB
    Serial ATA Device: HL-DT-ST DVD-RW GH61N
    Serial ATA Device: WDC WD1001FALS-41Y6A1, 1 TB
    Serial ATA Device: WDC WD1001FALS-41Y6A1, 1 TB
    USB Device: Keyboard Hub, apple_vendor_id, 0x1006, 0xfd100000 / 2
    USB Device: Apple Keyboard, apple_vendor_id, 0x024f, 0xfd120000 / 3
    USB Device: BRCM2046 Hub, 0x0a5c  (Broadcom Corp.), 0x4500, 0x5a100000 / 2
    USB Device: Bluetooth USB Host Controller, apple_vendor_id, 0x8215, 0x5a110000 / 4
    FireWire Device: built-in_hub, 800mbit_speed

     

     

  • Fri, Feb 28 2014 2:03 AM In reply to

    Re: Avid Title Tool Won't Open (EXC_BREAKPOINT)

    Update I found the Qtcore file, QtGui file, Qt Network file in the Framworks folder in the Library. 

    They are aliases. 

    But I do not have Time Machine. 

    How can I replace these?  How should I proceed?

    Thank you for any suggestions.

Page 1 of 1 (7 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller