Latest post Sat, May 12 2012 2:58 AM by Stu. 2 replies.
Page 1 of 1 (3 items)
Sort Posts: Previous Next
  • Fri, May 11 2012 8:29 PM

    • Stu
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Mon, Dec 6 2010
    • Washington DC
    • Posts 352
    • Points 4,205

    Can't export Same As Source P2 media - MC 6.0

    I want to hand over my master clips.  I highlight all master clips, export Same as Source.  "No valid resolution is selected".  All settings are the same, files refuse to export my system.

     

    Project:  960x720 23.976p, footage is imported Panasonic P2 shot in 720 24p native.

    Media Composer 6.  I've dual booted and problem is the same on Mac OS.

     

    All options within the Same as Source settings have been attempted.  Even changing my project raster to 1280x720 didn't change anything. 

     

    WTF???

    Lenovo E31 Thinkstation - MC 8.3.0 - Win7Pro SP1 - 1x Xeon 1275v2 - Kingston 32GB 1600MHz ECC - Quadro2000 /// w540: Win8.1 (not pro) - 4th gen i7 4710MQ... [view my complete system specs]
  • Fri, May 11 2012 9:07 PM In reply to

    • tawlif
    • Not Ranked
    • Joined on Thu, Oct 13 2005
    • VA
    • Posts 136
    • Points 1,570

    Re: Can't export Same As Source P2 media

    (Before someone put the blame on the MacBig Smile)

     

    The way i import P2 is by consolidate/transfer the P2 bin contents into my HD first.

    Are your master clips still on the P2 card or u copied them on your hard drive prior to export?

     

    MacPro Dual 2.8GHz Xeon (Quad-core) Harpertown 14Gb MacOS 10.7.5 Media Composer/Symphony 7.0 [view my complete system specs]


  • Sat, May 12 2012 2:58 AM In reply to

    • Stu
    • Top 500 Contributor
    • Joined on Mon, Dec 6 2010
    • Washington DC
    • Posts 352
    • Points 4,205

    Re: Can't export Same As Source P2 media

    Yes everything is imported (in the "1" folder).  However I realized that this is actually a deeper issue as it only seems to apply to MC 6.0 (unless you've experienced differently).

     

    I did some digging and there are a few threads on here concerning the same matter I have.  Those on MC 5.5 and below do not have this issue.  It is said that only Same as Source can only be achieved with footage that is full raster because of the issue maybe with the new 64bit, or the total open hardware of 3rd parties etc...

     

    Very dumb whatever it is, either way I'm stuck, but whatever.  I'm givng my footage to a FCP user so I'll just do 'export as' custom to ProRes LT anyways.  Takes way longer though.

    Lenovo E31 Thinkstation - MC 8.3.0 - Win7Pro SP1 - 1x Xeon 1275v2 - Kingston 32GB 1600MHz ECC - Quadro2000 /// w540: Win8.1 (not pro) - 4th gen i7 4710MQ... [view my complete system specs]
Page 1 of 1 (3 items)

© Copyright 2011 Avid Technology, Inc.  Terms of Use |  Privacy Policy |  Site Map |  Find a Reseller